Масло от Жожоба 30мл.

 

7.38 лв.

Студено пресовано.Маслото от жожоба има златист цвят и лек аромат. При стайна температура е течно, а при съхранение в хладилник има восъкоподобна консистенция.
Количество:
Запази

Описание

Студено пресовано.Маслото от жожоба има златист цвят и лек аромат. При стайна температура е течно, а при съхранение в хладилник има восъкоподобна консистенция. По своя химичен състав то е уникално.Представлява течен восък от сложни етери на ненаситени мастни киселини, предимно Ейкозанова коселина. Маслото от жожоба има висока проникваща способност, не оставя мазен блясък по кожата и косата. Съчетанието на смекчаващи и овлажняващи свойства, удивителната устойчивост срещу окисляване и температурната стабилност правят този течен восък един от най-добрите липидни материали, използвани в съвременната козметика.

Използва се като базисно масло за масаж на кожата на лицето и тялото, като попива много добре в дълбочина и по този начин подобрява кръво- и лимфообращението, подхранва и регенерира. Подпомага синтеза на кожния колаген. Има и противовъзпалителен ефект. Маслото от жожоба е много подходящо при мазна кожа, защото се нанася лесно, резорбира се бързо и не предизвиква свръх омазняване. Оставя приятно усещане и “запечатва” влагата в кожата за по-дълго време. То е подходящо и за всички останали типове кожа, за профилактика на бръчките около очите, за лечение на обриви, пъпки и малки травми. Препоръчва се на мъжете за след бръснене. Помага при лечение на изпръхнали устни и за загрубели участъци като лакти и пети. Омекотява кожичките около ноктите и запазва влагата в тях.

Маслото от жожоба е особено полезно за суха, увредена или боядисана коса. За да се възвърне блясъкът на косата е необходимо маслото да се втрие в кожата на главата и корените на косата 10-15 минути преди измиване.

Начин на употреба: Използва се в чист вид или се добавя в козметични средства за тяхното обогатяване (10-15% масло от жожоба в кремове и лосиони и 5-10% в шампоани и балсами), а също и като базово масло за етерични масла за масаж.
Съдържание: Натурално масло от жожоба с гарантирани произход и качество Не съдържа консерванти.
Състав: /INCI/ Simmondsia chinensis seed oil
Опаковка: стъклен флакон 30 мл, опакован в защитна атмосфера.
Съхранение: при температура 5-25 °С, защитено от пряка слънчева светлина. Препоръчително е маслото да се употреби до три месеца след отваряне на опаковката.
Най-добър до: виж опаковката
Производител: СБН Лаборатории ЕООД

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.