Масло от Таману органик 30мл.

 

24.96 лв.

Студено пресовано. Маслото от Таману (Александрийски лавър) се получава чрез студено пресоване на предварително изсушените на слънце ядки на Calophyllum inophyllum. Оригиналният произход на дървото е Полинезия.
Количество:
Запази

Описание

Студено пресовано. Маслото от Таману (Александрийски лавър) се получава чрез студено пресоване на предварително изсушените на слънце ядки на Calophyllum inophyllum. Оригиналният произход на дървото е Полинезия. Среща се в Източна Африка и Индия. Маслото което се получава е със зеленикав цвят и аромат на къри.

То съдържа различни видове липиди – триглицериди , гликолипиди , фосфолипиди , стероли ( ситостерол, пигмастерол, кампестерол и други ) , терпеноиди и лактони . Това масло съдържа голямо количество свободни и свързани наситени и ненаситени мастни киселини: олеинова ( 34-45 % ) , линолова ( 24-35 % ) , стеаринова киселина ( 12-20 % ) , палмитинова киселина ( 12-20 % ) , линоленова , ерукова , палмитолеинова , миристинова , лауринова киселина , арахидонова киселина , бехенова киселина . Като част от маслото са намерени калофилова киселина и калофилолид , които определят високото регенериращо действие, стимулирането на имунната система и противовъзпалително действие на маслото.

Проучванията на фармакологичните свойства на маслото от Таману разкриха неговите регенериращи , противовъзпалителни , ранозаздравяващи , аналгезиращи и овлажняващи свойства и висока антибактериална активност . Въпреки високия вискозитет на маслото , то се абсорбира добре от кожата и не оставя мазни следи и блясък . Маслото от Таману предпазва кожата и косата от вредни екологични фактори ( слънце , вятър ) , като ги предпазва от изсушаване . То се препоръчва за ежедневна грижа за лицето и тялото след къпане . Прилагането на маслото се препоръчва за суха , чувствителна и проблемна кожа , особено с обрив и сърбеж на тялото при деца и възрастни хора . С маслото се лекуват лесно микротравми и микропукнатини , болка , сърбеж , възпаление , херпес , слънчеви изгаряния и ухапвания от насекоми . Маслото се използва широко в дерматологията , като допълнително средство за лечение на акне , екзема , псориазис , изгаряния , възпаления ,стрии, различни дерматити. Маслото в чист вид или в козметика се използва за предотвратяване на стареенето на кожата и е ефикасно средство за предотвратяване и премахване на бръчки . Маслото от Таману е подхранващо средство и овлажнител за коса , особено суха и изтощена. То допринася за укрепването и растежа на косата и ноктите , което ги прави блестящи с естествен здрав вид . Маслото се използва за масаж и като аналгетик , за лечение на заболявания на опорно – двигателния апарат ( ревматизъм , артрит , артроза ) и при контузии за отстраняване на хематоми .

Предназначение: За всички типове кожа.
Начин на употреба: Малко количество от чисто масло се втрива до попиване в проблемния участък. В комбинация с други растителни масла за масаж. Като базово масло в комбинация с етерични масла.
Внимание: Само за външна употреба!!!
Съдържание: Натурално масло от Таману с гарантирани произход и качество. Не съдържа консерванти!
Състав: /INCI/ Calophyllum Inophyllum Seed Oil
Опаковка: стъклен флакон 30 мл, опакован в защитна атмосфера.
Съхранение: при температура от 5 до 25 °С, защитено от пряка слънчева светлина. След отваряне да се съхранява в хладилник.
Най-добър до: виж опаковката
Производител: СБН Лаборатории ЕООД

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.