Масло от Сусам + Раст. Витамин Е 50мл.

 

4.84 лв.

Студено пресовано. Използването на маслото върху мазна кожа ще намали лъскавината, ще успокои възпаленията и ще намали размера на порите. В комбинация с етерични масла (бергамот, лимон, портокал) регулира отделянето на себум и подобрява състоянието на мазна или повяхнала кожа.
Количество:
Запази

Описание

Сусамовото масло се получава от  сурови сусамови семена чрез студено пресоване. Маслото от сусам има лека консистенция, светло жълт цвят и едва доловим мирис.

Сусамовото масло съдържа Олеинова киселина-50%, Линолева киселина-35%, палмитинова киселина-10%, Стеаринова киселина-5% и незаменими микроелементи. Една чаена лъжичка масло съдържа дневната норма от калциий за възрастен човек.

Отличителна черта на сусамовото масло е неговата удивителна способност да поглъща УВ лъчите.За това то често се включва в състава на слънцепредпазните козметични продукти. Може да се използва и за успокояване на зачервената и възпалена кожа след слънчево изгаряне.

Сусамовото масло се използва широко в козметиката за обогатяване на козметичните продукти и осигуряване на транспорта на активните съставки в дълбоките слоеве на епидермиса.

Използването на маслото върху мазна кожа ще намали лъскавината, ще успокои възпаленията и ще намали размера на порите. В комбинация с етерични масла (бергамот, лимон, портокал) регулира отделянето на себум и подобрява състоянието на мазна или повяхнала кожа.

Сусамовото масло е подходящо за всеки тип коса като я подхранва и овлажнява. То е назаменимо в грижата за суха, безжизнена и увредена от боядисване и къдрене коса.

Натурален витамин Е  е един от най-мощните антиоксиданти, който предпазва клетките от замърсяването, стреса и свободните радикали. Той предотвратява пероксидацията на мазнините и така защитава клетъчната мембрана.Намалява трансепидермалната загуба на вода от кожата и подсилва бариерните и функции. Защитава клетките от вредното въздействие на UVA лъчите. Витамин Е има и противовъзпалителни свойства, които успокояват раздразненията и поддържат кожата в добро състояние. Натуралният (от естественрастителен източник) витамин Е е по-лесно усвоим и биологично  по-активен от синтетичната му форма. Добавен към маслото той го предпазва от пероксидация и удължава срока му на годност.

Предназначение: За всички типове кожа и коса.

Начин на употреба: В чист вид или като носител на етерични масла. 

Съдържание: Натурално масло от сусам с гарантирани произход и качество. Не съдържа консерванти!
Състав:/INCI/ Sesamum Indicum Seed  Oil , Tocopherol
Опаковка: стъклен флакон 50 мл, опакован в защитна атмосфера.
Съхранение:  при температура от 5 до 25 °С, защитено от пряка слънчева светлина. Препоръчително е маслото да се употреби до три месеца след отваряне на опаковката.
Производител: СБН Лаборатории ЕООД

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.