Масло от Мурумуру 35мл.

 

10.42 лв.

Студено пресовано.Натурално масло, получено чрез студено пресоване на плодовете на палмата Astrocaryum murumuru. Палмата расте в тропическите гори на Амазонка. Клоните и стеблата са покрити с дълги бодливи игли. Височината и достига 15 m.

Количество:
Запази

Описание

Студено пресовано. Натурално масло, получено чрез студено пресоване на плодовете на палмата Astrocaryum murumuru. Палмата расте в тропическите гори на Амазонка. Клоните и стеблата са покрити с дълги бодливи игли. Височината и достига 15 m. Палмата не се отглежда в промишлени условия, тя е само диворастяща и не се пръска с пестициди и торове.

Маслото Мурумуру е богато на лауринова, миристинова и олеинова киселини. ,съдържа антиоксиданти и незаменими аминокиселини. Има противовъзпалителни и антибактериални свойства , има противогъбично действие (за гъбички по ноктите и кожата).Маслото е много богато на витамини А и Е, които забавят процеса на стареене, стимулират синтеза на колаген, регулират процеса на обновяване на клетките.

Маслото мурумуру е уникален инструмент за възстановяване на липидната бариера на кожата.Защитната функция на кожата може да се компрометира от много фактори, включително от липсата на есенциални мастни киселини в организма и външни фактори.Унищожаването или отслабване на липидната бариера може да доведе до влошаване на външния вид на кожата и сериозни кожни заболявания.

Маслото мурумуру е способно да се интегрира в липидните слоеве на кожата, да подмени повредените области и по този начин да се възстанови целостта на роговия слой. По този начин, маслото подобрява текстурата на кожата, тя се регенерира и предпазва от стареене.

Мурумуру поддържа нивото на влагата на кожата, като значително намаляват трансепидермалната загуба на вода. Маслото мурумуру е незаменимо за блестяща и здрава коса. Особено се препоръчва за коса повредена от оцветяване, често използване на стилизиращи продукти и инструменти, агресивните климатични условия (слънце, студ). След 3-6 приложения косата добива забележимо повече блясък, става „послушна” и изглежда здрава. Маслото е идеално за къдрава, твърда, непокорна коса и изтощена коса

Начин на употреба: Маслото може да се използва в чист вид или като добавка 0,2-5% към готови козметични продукти. Маслото се топи в интервал 28-38o C
Съдържание: Натурално масло от Мурумуру с гарантирани произход и качество. Не съдържа консерванти.
Състав: /INCI/ Astrocaryum Murumuru Seed Oil
Опаковка: стъклен буркан 35 мл
Съхранение: при температура от 5 до 25 °С, защитено от пряка слънчева светлина. Препоръчително е маслото да се употреби до три месеца след отваряне на опаковката.
Производител: СБН Лаборатории ЕООД

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.