Масло от Моринга 30мл.

 

16.85 лв.

Студено пресовано. Маслото от Моринга се получава чрез студено пресоване на семената на дървото Моринга (Moringa oleifera). То е със светложълт цвят, с лек орехов вкус, с лека текстура, добре и бързо се абсорбира от кожата.
Количество:
Запази

Описание

Студено пресовано. Маслото от Моринга се получава чрез студено пресоване на семената на дървото Моринга (Moringa oleifera). То е със светложълт цвят, с лек орехов вкус, с лека текстура, добре и бързо се абсорбира от кожата.

Маслото от моринга е с високо съдържание на олеинова киселина, фитостероли (бета-ситостерол) и токофероли. То има изключително висока устойчивост на окисляване. Благодарение на високото съдържание на олеинова киселина , масло прониква дълбоко в кожата, доставяйки жизненоважни хранителни вещества, а също и помага на кожата и косата да задържат влагата.

Бета-ситостерола инхибира възпалителните медиатори, предизвикващи акне и предпазва от унищожаване на колагена.

Високото съдържание на токофероли придава на маслото успокояващи, овлажняващи, подхранващи, регенериращи, антиоксидантни и антисептични свойства.

Маслото има кондициониращ ефект върху косата и я прави по-силна.Използва се за лечение и възстановяване на сухата коса . Овлажнява кожата на главата и се бори със сърбежа и лющенето. С маслото може да масажирате скалпа и го оставете за няколко минути за да достави витамини до фоликулите на космите. Редовен масаж с това масло може да помогне за намаляване на цъфтящите крайща и пърхот.

Възстановява увредената и суха кожа, използва се в анти-бръчки и анти-стареене козметика, благодарение на високото си съдържание на токофероли и фитостероли. Ревитализира много сухата кожа и успокоява хроничния сърбеж.
Подобрява еластичността и успокоява чувствителната кожа. Използва се за увредена и крехка кожа.

Маслото от моринга има способността да засилва тена, използва се в козметиката като активатор на UV филтри и вещество, което стимулира производството на меланин.
Семената Моринга съдържат антибиотик, който намалява възпалението на кожата. В Централна Африка, маслото се използва за лечение на кожни инфекции. Приложено локално, е много добро при ревматизъм, артрит и други ставни заболявания. Използва се при ухапвания от насекоми, драскотини ,рани.

Изчиства порите от замърсявания, намалява възпалението при акне. Когато се използва редовно, стяга порите и балансира себумната секреция на кожата. Използва се при производството на парфюми като фиксатор за парфюм, защото има уникални свойства да задържа миризми.

Начин на употреба: Чисто или в смес с други растителни масла или като добавка към козметични продукти
Съдържание: Натурално масло от Моринга с гарантирани произход и качество Не съдържа консерванти.
Състав: /INCI/ Moringa Oleifera Seed Oil
Опаковка: стъклен флакон 30 мл, опакован в защитна атмосфера.
Съхранение: при температура 5-25 °С, защитено от пряка слънчева светлина. Препоръчително е маслото да се употреби до три месеца след отваряне на опаковката.
Най-добър до: виж опаковката
Производител: СБН Лаборатории ЕООД

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.