Масло от Манго 35мл.

 

5.54 лв.

Студено пресовано.Маслото от манго се извлича от семената на Mangifera Indica, по-известна ни като манго. Маслото от манго се отнася към групата на твърдите растителни масла , наречена батъри.
Количество:
Запази

Описание

Студено пресовано. Маслото от манго се извлича от семената на Mangifera Indica, по-известна ни като манго. Маслото от манго се отнася към групата на твърдите растителни масла , наречена батъри. То има полутвърда консистенция при стайна температура, наподобяваща меко масло и започва да се топи при температура от 40 ° С. Маслото има неутрален вкус и цвета му може да варира от бял до бледо жълт или кремав.

Химичният състав на маслото от манго се характеризира с предимно мононенаситени триглицериди на следните киселини: олеинова, стеаринова, палмитинова, линолова, линоленова и арахидинова. То също съдържа витамини (А, Е, С, D и група В), фолиева киселина и минерали (желязо, калий, калций и магнезий). Освен това в състава на маслото има фитостероли и токофероли, компоненти, които са източник на активни съставки за епидермиса.

Маслото от семената на манго разполага с широка гама от действия, които са противовъзпалително, регенериращо, хидратиращо, омекотяващо и слънцезащитно. Препоръчва се за лечение на някои кожни заболявания, особено дерматит, псориазис, екзема и сухи форми на различни кожни обриви. Мнозина го използват, за да се отърват от болки в мускулите, облекчаване на напрежението и умората, като често маслото е включено в масажни смеси . Освен това се смята, че помага в случай на сърбеж от ухапвания от насекоми .
Маслото от манго възстановява естествената липидна бариера на кожата, възстановява нейната способност да задържа влага, така че може да се използва след сауна, баня или басейн, както и да се елиминира ефектът от излагане на кожата на изсушаване от други фактори, като слънчево изгаряне, измръзване, обветряне и др.

Маслото е подходящо за ежедневна грижа за кожата ,косата и ноктите. То е еднакво подходящо за нормална и комбинирана, млада и зряла, суха и склонна към кожни раздразнения кожа. Също така е необходимо за хора с чувствителна кожа. В резултат на използването му кожата на лицето и тялото става мека, кадифена и хидратирана през целия ден. Маслото от манго помага за борба с неравномерния цвят на кожата и старчески петна. Също така е подходящо за груба кожа, тъй като я омекотява и изглажда. В допълнение, с редовна употреба, манго маслото се счита за добро профилактично средство срещу стрии.

Начин на употреба: Чисто или в комбинация с други масла
Състав: /INCI/ Mangifera Indica Seed Butter
Опаковка: стъклен буркан 35 мл
Съхранение: при температура от 5 до 25 °С, защитено от пряка слънчева светлина. Препоръчително е маслото да се употреби до три месеца след отваряне на опаковката.
Производител: СБН Лаборатории ЕООД

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.