Масло от Какао 35мл.

 

5.23 лв.

Студено пресовано. В ботаниката какаовото дърво е получило наименованието “Теоброма какао”, което означава “храна на боговете”. Ацтеките го смятали за най-красивото “райско” дърво и се прекланяли пред него като пред божествено творение.
Количество:
Запази

Описание

Студено пресовано. В ботаниката какаовото дърво е получило наименованието “Теоброма какао”, което означава “храна на боговете”. Ацтеките го смятали за най-красивото “райско” дърво и се прекланяли пред него като пред божествено творение. Какаовото масло е страничен продукт в процеса на производство на какао и се извлича от мазнините, отделящи се при пресоването на смлените парченца какаови ядки.

Какаовото масло е твърдо с жълтеникав цвят и специфичен мирис и вкус. Преобладава съдържанието на Олеинова киселина,следвана от Стеаринова, Палмитинова и Линолова киселина. Съдържа естествени антиоксиданти и голямо количество СМР-полифенол.

То е известно също като отлично овлажняващо средство и се използва от векове за омекотяване и еластичност на кожата. Разтопява се на температурата на тялото, така че се абсорбира почти веднага от кожата. Когато се нанася локално създава бариера между чувствителната кожа и външните фактори и помага за задържане на влагата.

Какаовото масло е незаменим помощник за възстановяване на повредена, суха и изтощена коса. Като действа на кожата на скалпа и корените на косата, маслото укрепва структурата на косъма отвътре и възвръща пълната му сила и блясък. Какаовото масло е много устойчива мазнина. Естествените антиоксиданти в него го предпазват от гранясване.

Начин на употреба: Какаовото масло се препоръчва за третиране на кожни проблеми като екзема и дерматити. Използва се против стрии при бременни, но може да се добавя в много други рецепти. Лосионите и маслата съдържащи какаово масло често се използват в ароматерапевтичните масажи, за да създадат чувство на релаксация и добро настроение.
Съдържание: Натурално масло от какао с гарантирани произход и качество. Не съдържа консерванти.
Състав: /INCI/ Theobroma cacao seed butter
Опаковка: стъклен буркан 35 мл
Съхранение: при температура от 5 до 25 °С, защитено от пряка слънчева светлина. Препоръчително е маслото да се употреби до три месеца след отваряне на опаковката.
Производител: СБН Лаборатории ЕООД

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.