Масло от Бабасу 35мл.

 

5.30 лв.

Студено пресовано.Маслото от Бабасу се получава чрез студено пресоване на ядките на бразилската палма Orbygnia Speciosa. Чистото масло е с бледожълт цвят.
Количество:
Запази

Описание

Студено пресовано.Маслото от Бабасу се получава чрез студено пресоване на ядките на бразилската палма Orbygnia Speciosa. Чистото масло е с бледожълт цвят. Маслото преминава в течно състояние при температура 23 – 25 ° С, при по-ниска температура се втвърдява.. Когато се прилага върху кожата незабавно се разтапя и напълно се абсорбира без да оставя мазни следи.

Състава на маслото Бабасу е подобен на маслото от кокосов орех, но по- богат на ненаситени мастни киселини, следователно често се използва като по-полезен за замяната му.. Бабасу има добра стабилност и е устойчив на гранясване.

Козметична употреба:

  • грижа за кожата: прави я мека и копринена, идеално подхранва и хидратира, повишава еластичността;
  • грижа за суха кожа: предотвратява загубата на влага, подобрява еластичността, укрепва защитните функции на кожата;
  • грижа за мазна и комбинирана кожа: високото съдържание на лауринова киселина придава на бабасу антимикробно действие, успокоява възпалената кожа, не запушва порите.
  • грижа за зряла и уморена кожа: бабасу помага против стареене на кожата поради съдържанието на токотриеноли (вид витамин E), които имат висока антиоксидантна активност;
  • грижа за изтощена, обезводнена, лющеща се, чувствителна кожа;
  • грижа за крехки, сухи, безжизнени коси, цъфтящи краища: придава блясък, ревитализира и укрепва, предотвратява напречно сечене на косата. За укрепване на косата, използвайте смес от масло от бабасу, кокос, манго, масло от шеа.
  • естествен UV филтър: За да се получи равномерен и красив тен на слънце или в солариум използвайте бабасу масло в смеси с други масла, като масло от кокосов орех, манго, жожоба, черно кафе, авокадо;
  • отлично средство за омекотяване на груба кожа;
  • масажни масла- отлична основа за разтваряне на етерични масла, не оставя мазен филм

Начин на употреба: Чисто или в комбинация с други масла
Състав: /INCI/ Orbignya Oleifera Seed Oil
Опаковка: стъклен буркан 35 мл
Съхранение: при температура от 5 до 20 °С, защитено от пряка слънчева светлина. Препоръчително е маслото да се употреби до три месеца след отваряне на опаковката.
Производител: СБН Лаборатории ЕООД

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.